Wil je op de hoogte blijven?

Anderen over Verborgen wijsheid:

 

 


Dit boek heeft mij geholpen om zonder vooroordelen te kijken naar mijn omgeving en ervaringen en contacten met anderen intenser te beleven. Het bijzondere aan Verborgen Wijsheid is dat het de theorie en de praktijk van de bewustzijnsleer op een hele toegankelijke manier beschrijft. De vele voorbeelden uit de praktijk zorgen ervoor dat het boek niet alleen geschikt is voor coaches en psychologen maar juist ook voor anderen die op zoek zijn naar vergroting van rust en geluk in het dagelijks leven en werk.

Pluspunten: Toegankelijk, Inspirerend, Praktisch

– Marco Langendoen

 

Een aanrader voor mensen die mensen begeleiden zoals coaches, therapeuten en procesfacilitatoren. Naast het luisterende oor in dit vak, is voor een zorgvuldige en effectieve begeleiding van mensen, zelfbewustzijn en zelfreflectie van wezenlijk belang.

De auteurs bieden de lezer specifieke kennis hierover dat op een prettige en toegankelijke wijze is geschreven. Theorie, inzichten en uitleg worden aan de hand van dagelijkse situaties en voorbeelden geschetst.

Voor zover ik weet een van de weinige complete boeken op dit moment over persoonlijkheid, het authentieke Zelf, de innerlijke criticus (superego), vrijheid van lichaam en geest en hoe er op een inspirerende manier mee aan de slag te gaan door zelfonderzoek.

Aanrader!!

Pluspunten: Toegankelijk, Inspirerend, Praktisch, Verrassend

– Daphne Smit

 

Verborgen Wijsheid helpt je op een milde en liefdevolle manier te onderzoeken wat jouw patronen zijn, hoe je ze kan herkennen, zonder daar een goed of fout aan toe te kennen. Het boek onderscheid zich door uit te gaan van het feit dat je als mens helemaal oké bent, met alles wat daarbij hoort. Ook de dingen die wij liever niet willen zien of tegenkomen. Vanuit die acceptatie krijg je inzichten in hoe je systeem werkt, hoe je daarmee kan ‘spelen’ om uiteindelijk meer te kunnen zijn wie je in oorsprong bent. Het geeft je ruimte. Heel praktisch geven de schrijfsters handvatten om anders met patronen om te gaan door korte, voor iedereen herkenbare, praktijkvoorbeelden te geven. En ook krijg je wat oefeningen om zelf mee aan de gang te gaan, mocht je daar behoefte aan hebben.

Pluspunten: Toegankelijk, Praktisch, liefdevol

– Annebl

 —

Het boek verborgen wijsheid beschrijft heel volledig op welke aspecten van ons leven we nog eens een tandje dieper naar onszelf kunnen kijken. Het maakt niet uit hoe lang je al bezig bent met persoonlijke ontwikkeling, want we zijn nooit klaar. Maar het wordt wel steeds makkelijker én leuker om met jezelf bezig te zijn. Verborgen wijsheid helpt je op je pad en de vele voorbeelden maken het zeer herkenbaar.

Pluspunten: Toegankelijk, Compleet, Inspirerend, Praktisch

– AnneAmsterdam

 

Dit handboek over bewustzijnsleer komt op mij uiterst nuchter, verhelderend, overzichtelijk, diepgaand en didactisch perfect opgebouwd over, met een sprankelende en bruisende inhoud.
Ik raad het iedereen aan die met oprechte, maar ook lichtvoetige en liefdevolle nieuwsgierigheid zichzelf wil ontmoeten EN ontwarren in de dagelijkse complexiteit van persoonlijke innerlijke tegenstrijdigheden en verstrikkingen. Het onthult bovendien zonneklaar en moeiteloos het verschil tussen leven en overleven.
Dit handboek lijkt mij ook bedoeld als een gedegen, maar speels gepresenteerde persoonlijke gebruiksaanwijzing en landkaart. Het is voorzien van vele praktische handvatten, doorspekt met voor iedereen herkenbare praktijkvoorbeelden, relevante literatuurverwijzingen en persoonlijk doorleefde ervaringen van de auteurs, die hun eigen kwetsbaarheid durven bloot te geven in hun dagelijks privé- en professionele bestaan.
Met verademende afwezigheid overigens van droge academische abstracties enerzijds, en spirituele zweverigheid, of religieus getinte opgeheven vingertjes anderzijds.

Pluspunten: Toegankelijk, Compleet, Inspirerend, Praktisch, verfrissend

– Henk van der Eng

 

Oprecht naar jezelf kijken is moeilijk. De een schuift graag zijn ‘mindere’ kanten onder het tapijt, de ander vergroot ze juist uit en vindt zichzelf waardeloos. Met behulp van bewustzijnsleer houden Rijnsburger en Heuveling – van Beek je niet alleen een spiegel voor, maar geven je ook erg veel praktische handvatten.

Dankzij de theoretische uitleg en de praktijkvoorbeelden, leer je observeren. Je leert jezelf zien voor wie je bent, zonder daar allemaal etiketten als ‘goed’, ‘slecht’, ‘stom’ of ‘raar’ op te plakken. Door bewust te zijn (of te worden) van je volledige kunnen, wordt het leven mooier. Je leert te begrijpen waarom je bent zoals je bent, en dat het okay is om te zijn wie je bent.

Wat me het meest trof aan dit boek is de eerlijkheid, duidelijkheid en humor. De auteurs zijn geen zweverige allesweters die vanuit een ivoren toren uitleggen wat ‘wij’ allemaal fout doen, maar twee warme mensen die hun eigen ervaringen gebruiken om de theorie toe te lichten. Hierdoor is het boek niet alleen ontzettend toegankelijk en informatief, maar ook warm en humoristisch.

Een aanrader!

Pluspunten: Toegankelijk, Inspirerend, Praktisch, humoristisch

– J. Valentijn

 

Dit boek leest makkelijk en het maakt me nog meer bewust van gedachten, gevoelens en gedrag op bewust maar vooral ook op onbewust niveau. Door middel van concrete methodes en stappenplannen laten de schrijfsters je ervaren/inzien wat er in jouw (on-) bewuste zelf afspeelt. Ze onderbouwen het boek met verschillende Westerse en Oosterse theorieën en daarbij geven ze (eigen) voorbeelden.

Ieder hoofdstuk geeft al zoveel handvatten en inzichten, waardoor je je op een onderwerp (verlangens, heelheid, superego etc.) zou kunnen concentreren. Maar zeker ook geschikt om in een paar keer uit te lezen.

Heel informatief boek, waardoor geschikt voor eigen gebruik, maar ook voor beroepsgroepen zoals psychologen, therapeuten en coaches.

Ik ben erg blij met dit boek en kan het iedereen aanraden.

Pluspunten: Inspirerend, Praktisch, Verrassend, naslagwerk

– DoortjeH

 

Het boek ‘verborgen wijsheid’ geeft een zeer compleet beeld van de verschillende invalshoeken om naar jezelf te kijken. De schrijvers brengen de vele inzichten op gebied van bewustzijn samen en laten zien dat niet één inzicht de waarheid in zich heeft. De vele inzichten samen vormen zeker een goed beeld van iets wat we als waarheid aan kunnen nemen. De voorbeelden en oefeningen maken het boek tot een praktische gids voor mensen die op zoek zijn naar de blinde vlekken van de ziel. Een aanrader voor een ieder die daar naar op zoek is…..

Pluspunten: Compleet, Praktisch, verdiepend

– MegvandeBunt

 

Veel van dit soort boeken vind ik langdradig, abstract en zweverig of juist kort door de bocht en oppervlakkig. Verborgen wijsheid is dit zeker niet! Erg knap hoe de balans gevonden is tussen diepgang en toegankelijkheid. Het is vlot geschreven, vol herkenbare voorbeelden en raakt precies de kern. Het is inspirerend en geeft handige oefeningen om zelf te doen. Had ik dit boek maar eerder gehad! Het helpt me om steeds meer niet-constructieve patronen te doorbreken en de rust in mezelf te vinden.

Pluspunten: Toegankelijk, Inspirerend, Verrassend

– Khoogenboezem

 

Ik vind het een doorwrocht boek. Niet iets dat je even in 1 dag uit leest, maar onderwerpen die je moet laten bezinken, waar je later aan terug denkt. Ik kan het iedereen aanraden die meer over het leven na wil denken.

Pluspunten: Inspirerend, Leerzaam

– Patrick

 

Ook zo benieuwd wat je ziet … als je daadwerkelijk liefdevol naar jezelf kunt kijken?
Dit boek geeft praktische voorbeelden en gaat regelrecht je hart binnen.

Pluspunten: Toegankelijk, Compleet, Verrassend, integer

Minpunten: je kunt niet meer stoppen met lezen

– DickvdV

 

Ik heb het boek ‘Verborgen Wijsheid’ gekocht omdat ik mij verder wilde verdiepen in de Bewustzijnsleer. Het boek heeft mijn verwachtingen overtroffen! Het geeft niet alleen handvatten om meer bewustzijn toe te laten in je eigen leven, maar ook talloze voorbeelden die situaties beschrijven waarin de eigen egostructuur een rol speelt. Hierdoor is het boek makkelijk te lezen, geeft het heldere inzichten over het beinvloeden van ons handelen door het Superego en blijft de stof ook goed hangen. Een boek dat je aan het denken zet en inspireert om jezelf te observeren zonder oordeel.

Pluspunten: Toegankelijk, Inspirerend, Praktisch

– Mirelle V

 

Dit boek geeft geen things to do lijstjes voor een perfect leven, omdat dit nu eenmaal niet bestaat. Wat dan wel? Een heleboel achtergrondinformatie voor mensen die hun “superego” of interne criticus gedag willen zeggen om vrijer en vrolijker te leven. Voorbeelden maken duidelijk dat bewust omgaan met jezelf op lastige momenten, in plaats van de bekende stress reflexen van stal te halen en de wereld in te slingeren, het uiteindelijk makkelijker maakt om een eigen koers te varen. Het boek geeft genoeg “food for thought” voor mensen die dit als coach, begeleider, manager, ouder of vriend(in) ook aan anderen gunnen. Het boek verenigt theorie met praktijkervaring, de veelheid daarvan maakt dat je soms even moet zoeken naar de rode draad. Meer ongeduldige of praktisch ingestelde mensen kunnen daarom misschien starten met het superego hoofdstuk op blz. 173 en verder, en daarna het eerste deel lezen.

Pluspunten: Inspirerend, Verrassend

– CorinadenBroeder

 

Verborgen wijsheid is een aanrader voor iedereen die zich verder wil verdiepen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling: of je nu coach bent, leidinggevende of gewoon persoonlijk veel interesse hebt voor dit thema. De brede theoretische basis zorgt voor diepgang en nieuwe inzichten. De beschreven cases maken de literatuur tastbaar en heel herkenbaar. De oefeningen helpen je vervolgens om stappen te zetten in je eigen traject. Fijn dat er dit soort boeken zijn!

Pluspunten: Toegankelijk, Compleet, Inspirerend

– Van Hees

 

Best lastig om naar jezelf te kijken, ik heb altijd veel argumenten waarom ik dat nu niet hoef te doen. Tegelijkertijd weet ik dat daar juist een enorme opbrengst ligt: als ik niet meer in mijn cirkeltje blijf rondrennen maar daar een keer uit kan stappen is de wereld direct veel mooier en leuker, heb ik meer energie en profiteert ook mijn omgeving daarvan…
Dit boek gaf me daar heel praktische handvatten bij: hoe werkt het, waarom doe ik wat ik doe, en vooral: hoe kan ik daarmee aan de slag. Niet zweverig, en het hoeft ook geen project te worden, maar: op een heel wezenlijk niveau snap ik nu beter hoe ik in het hier en nu kan zijn en blijven. Blij mee!

Pluspunten: Compleet, Inspirerend, Praktisch, origineel en overzichtelijk

Minpunten: best een dik boek….

– BewustTalent

 

Dit boek dient vele doeleinden. Je kunt het gebruiken om meer bewustzijn te kweken: inbedding in theorie, praktische voorbeelden, oefeningen en aanpakken.

Als je al meer weet over bewustwording of bv zelf coach bent, biedt dit boek, voor de theorie liefhebbers, veel achtergrondinformatie voor verdieping en de vele verwijzingen geven je ook nog eens een breder perspectief. Je kennis raakt onmiddellijk weer opgefrist en je hebt weer voldoende verwijzingen naar onderwerpen waarin je je verder kunt verdiepen. De oefeningen kun je natuurlijk ook in je eigen praktijk toepassen.
Kort om echt een aanrader! Je wordt er echt wijs van!

Pluspunten: Toegankelijk, Compleet, Inspirerend, Praktisch, breed toepasbaar

– Berghuizen

 

Kennis verrijkend boek over aanwezig zijn en hoe te leven in het hier en nu. Met veel tips en handvatten. Een must have voor coaches die net dat beetje meer willen betekenen voor hun klanten.

Pluspunten: Compleet

– Besseling

 

Helder en interessant boek. Geeft veel inzichten en antwoorden in duidelijke taal met veel aansprekende voorbeelden. Aanrader!

Pluspunten: Toegankelijk, Compleet, Inspirerend, Praktisch

– Rokok

 

‘Er zijn voor mij twee prioriteiten op het pad naar zelfkennis: zelfobservatie en loslaten. 

Dit boek is een belangrijke handleiding voor beide.’
– Jan Bommerez, auteur FLOW en de Kunst van het Zakendoen 

 

‘Dit boek leert je om te observeren. In de eerste plaats jezelf, je gevoelens en gedachten.Als je dat kunt, kun je ook de ander laten ZIJN en ontstaat een openheid waarin je verrast kunt worden en echt contact mogelijk is.’
– Rita Schroën, freelance journalist Parool en eindredacteur 

 

‘Dit is een onontbeerlijk boek voor coaches. Want een goede coach
gebruikt het ‘hier en nu’, kan oordeelloos kijken en past zelfreflectie
toe. Basis hiervoor is voldoende zelfbewustzijn. Dit boek biedt zowel
diepgang als inspiratie om daarmee aan de slag te gaan en blijven.’
– Aty Boers, auteur Coachingskalender 

<a class=”button” href=”https://www.e-act.nl/cart/do/add?a=828&amp;p=4235″ target=”_blank”>Bestel</a>

Wil je op de hoogte blijven?