[Ben je hier toevallig beland en wil je de gratis cursus mediteren volgen? Meld je dan hier aan: www.bureaudolly.nl/meditatie]

Nu ben je klaar voor het echte werk: je aandacht naar binnen richten en ALLES waar laten zijn. In deze les leer je hoe je dit doet en ga je in de begeleide meditatie bewust onrust toelaten zodat je meer rust kan gaan ervaren. Klinkt tegenstrijdig? Kijk het filmpje en neem de stof door dan snap je hoe dit werkt. Ik lees je vragen en reacties weer graag onderaan deze pagina!

Stilte en aandacht zijn de ingrediënten die je gaan helpen om meer te ontspannen maar ook om moeitelozer te leven, keuzes te maken, contact te hebben en je mooiste werk te kunnen doen.

Maar als je net begint met mediteren dan voel je vaak onrust. Dat kan komen in de vorm van gedachtes, gevoelens en emoties.

Je kunt bijvoorbeeld een hoge hartslag waarnemen en daar onrustig van worden of je word je gewaar van heel veel gedachtes en je daar vervelend over voelen.

Het mooie is dat je alles dat opkomt, kunt gebruiken om jezelf te ontwikkelen en om gezonder te worden. Eindelijk komt die onrust in je bewustzijn. Doordat je het gewaar wordt, kun je er wat mee. Emoties kun je leren dragen, gedachtes kun je observeren en je lichaam ga je steeds meer bewust voelen. Laat alles er zijn precies zoals het zich aandient dan kun je er rustig doorheen ademen, het erkennen en ontladen.

Identificeer je niet met gedachtes, je lichaam en emoties maar observeer deze.

Als je veel denkt, zie die gedachtes dan, als je een knoop in je maag voelt, denk dan niet dat je die moet wegmediteren maar voel heel precies hoe het in je voelt en wat er gebeurt als je er meer aandacht naartoe brengt en als je verdrietig wordt, ga dan na hoe dat verdriet aanvoelt, laat het er helemaal zijn.

Laat je niet overspoelen, indentificeer je er niet mee. En observeer wat het is dat observeert. Dat is nou je ware zelf. De observer in jou. Als je die ontdekt, kun je oordeelloos kijken naar jezelf en bevrijd je jezelf.

Naast de onrust en eventuele andere onprettige gevoelens kun je ook steeds meer vertrouwen en veiligheid ervaren in jezelf. De meditatie van vandaag helpt je gezonder omgaan met je onrustgevoelens en helpt je stressniveau te verlagen.

Het is heel goed mogelijk dat eerst wat onrust opkomt. Doe de meditatie dan later nog een keer en ervaar het verschil.

Morgen ga je ervaren wat de stilte voor je kan doen, onder andere voor je intuïtie. Tot dan!