[Ben je hier toevallig beland en wil je de gratis cursus mediteren volgen? Meld je dan hier aan: www.bureaudolly.nl/meditatie]

Welkom bij les 1! Bekijk hieronder het filmpje, neem de lesstof door en dan… een meditatie natuurlijk! Heb je vragen of wil je reageren? Onderaan deze pagina kun je je vraag of reactie kwijt!

Mediteren zal je leven veranderen. Maar het zal waarschijnlijk niet direct alleen maar halleluja zijn. Eerst kom je vaak onrust tegen, gevoelens die je (onbewust) had weggedrukt en ongemakkelijke stilte.

Maar het levert je ook veel op: je voelt jezelf weer. Je ontdekt wat er in je omgaat en al snel merk je dat je steeds meer profijt hebt van die stille momenten. Ook als je maar kort mediteert.

Mediteren is DE manier om meer rust en helderheid te ervaren in je leven.

Bovenal ondersteunt het je wanneer je steeds meer tot jezelf wilt komen en jezelf wilt kunnen zijn. Mediteren is simpel en toch soms een hele uitdaging in de drukte waar je mee te maken hebt in onze snelle samenleving.

Voordat je een nieuwe gewoonte duurzaam kunt opbouwen is het belangrijk te weten waarom je dat wilt. Zo ontdek je een oneindige bron van motivatie in jezelf die je telkens weer de weg wijst als je het te druk hebt, geen zin hebt of afgeleid bent.

Wat is jouw grote verlangen dat je bij mij en deze cursus heeft gebracht?

Sluit je ogen maar eens en stel jezelf die vraag.

Misschien wil je af van die eindeloze to do lijst, wil je ontdekken wat jouw missie is in dit leven of wil je af van de stress omdat je voelt dat die je lichaam kapot maakt.

Meditatie brengt je inzicht, rust en meer geluk. Onderzoek toont aan dat de delen van je hersenen die zorgen voor zelfbewustzijn, compassie en introspectie toenemen in omgang en dat de delen die zorgen voor gevoelens van angst en stress verminderen.

Veel mensen beginnen met mediteren en vinden het heel fijn maar stoppen weer. Om te voorkomen dat dit jou gebeurt, is het goed om de meest voorkomende oorzaken hiervan te kennen:

  • Je begint te groot, probeert direct al lang te mediteren
  • Je geeft het op als je een tijdje niet gemediteerd hebt en denkt zie je wel dit lukt me toch niet
  • Je hebt het idee te druk te zijn
  • Je vindt andere dingen nuttiger

Om volledig van alle voordelen te kunnen genieten is het daarom van belang om klein te starten, te weten dat je niet kunt falen en altijd weer kunt beginnen, te weten waar je het voor doet en jezelf telkens weer herinneren om in ieder geval 3 minuten je ogen te sluiten.

In de eerste begeleide meditatie kun je mediteren ervaren als iets moeiteloos en iets dat je direct iets oplevert. Probeer hem maar eens. Hij duurt maar 3 minuten.

Ik ben benieuwd naar je reactie op deze les! Je kunt hem hieronder kwijt.

Morgen vertel ik je hoe je heel makkelijk kunt beginnen met mediteren. Ook als het superdruk is. En zonder dat je in lotushouding hoeft te gaan zitten. Tot dan!