Wil je op de hoogte blijven?

Maak jij je zorgen? Zo kom je er uit!

Waarschijnlijk ken je het wel: het gevoel van zorgen maken. Nadenken over dingen die niet goed gaan. Iedereen valt hieraan wel eens ten prooi. Helaas, want dit soort gedachten kunnen heel erg verlammen en als je er in blijft hangen zelfs leiden tot angsten en negatieve gevoelens. Vandaag deel ik daarom graag een tip met je die hopelijk gaat helpen je zorgen om te zetten in iets positiefs.

Kom in actie

Op zich is er niks mis mee als je je zo nu en dan even zorgen maakt, als je er maar op de juiste manier mee omgaat. Helaas is mij door de jaren heen opgevallen dat veel mensen het tegenovergestelde doen. Jammer, want zo leiden deze mentale worstelingen tot stilstand. In mijn werk zie ik zorgen dan ook als de grootste reden waardoor mensen hun droomdoelen om zeep helpen en niet verder komen.

Door de jaren heen is me opgevallen we op een verkeerde manier omgaan met zorgen maken. We zijn geneigd heel erg te leven in het verleden (alles wat er in jeugd, opvoeding, of gisteren is gebeurd) of in de toekomst (‘stel dat…’ oftwel: het worst case scenario).

Als we daar over na blijven denken, blijven we hangen in een negatieve spiraal. Daarom is mijn tip, heel simpel: kom in actie!

Dit is natuurlijk super contra-intuïtief, maar het gaat je echt helpen. Door in actie te komen, ga je inzichten opdoen en kom je er meestal achter dat het doemscenario zich helemaal niet voltrekt. Of je gaat juist resultaten bereiken waardoor je in een flow van nieuwe energie en motivatie komt.

Het is dus niet: denken over
Het is: wat kan je doen om direct uit die zorg te komen

‘Denken over’ is een illusie. Het kan voelen alsof je grip krijgt, maar eigenlijk ben je jezelf in feite alleen maar verder aan het ingraven. Het is juist beweging die je kracht geeft!

Maak jij je weleens zorgen? Waar gaan die zorgen over? En belangrijker nog: wat is de actie die past bij jou zorg(en)? Ik ben super benieuwd hoe jij met je zorgen omgaat en ze overwint, dus deel vooral jouw ervaring in de comments onderaan dit bericht!

PS Gisteravond heb ik de vernieuwde online training over Het Nieuwe Coachen gegeven. Dit was zo leuk, dat ik heb besloten het nog een keer te doen, op 19 juli om 20.30 uur. Wil je er bij zijn? Klik op de link om je direct aan te melden!

Wil je op de hoogte blijven?