Wil je op de hoogte blijven?

Gouden tip voor drukke mensen

Je kent ze wel. Van die mensen die van alles combineren, veel ballen in de lucht houden en toch hun droomdoelen realiseren.

Marieke Schurink is zo iemand. Ik heb de eer haar te mogen coachen en sta elke keer weer versteld van hoeveel ze voor elkaar krijgt. Van business meetings met directies tot het leiding geven aan haar mensen en van het opnemen van filmpjes tot het organiseren van een event.

Ik heb haar voor je geinterviewd omdat juist mensen als Marieke supergoed advies kunnen geven over het realiseren van droomdoelen, ondanks drukte en een volle agenda.

Marieke geeft leiding aan het bedrijf Vernet, startte het initiatief Marieke werkt, heeft drie kinderen (13, 11 en 6 jaar oud) en woont in Amsterdam.

Ik vroeg Marieke hoe ze al die ballen in de lucht houdt en wat haar gouden tip is voor andere droomdoelexperts.

Marieke: “Ik ben dagelijks bezig met mijn bedrijf. Het laat me mentaal zelden los. Er zijn altijd weer leuke mogelijkheden en ideeën om over na te denken. Ik vergelijk ondernemen wel eens met spelen in de speeltuin maar dan een volwassen speeltuin. Het is nooit saai, er zijn veel mensen bij betrokken, het is vaak spannend en je moet je eigen balans zien te vinden. Die balans tussen werk en prive is soms best een uitdaging.”

Deze week nog kreeg ik de opmerking ‘mam, je bent altijd aan het werk’

“Naast mijn ondernemerschap ben ik met veel liefde moeder van drie kinderen (13,11 en 6 jaar) en heb ik en leuke man. Het is heerlijk om met hen te zijn en dan geniet ik volop. Op woensdagmiddag en in het weekend dan zijn zij volledig in mijn leven. De andere dagen zijn vaak best hectisch. Of het genoeg is? Deze week nog kreeg ik de opmerking ‘mam, je bent altijd aan het werk’ en au dat doet best een beetje pijn. Het zijn juist de opmerkingen van mijn kinderen die me onzeker maken en in mindere mate de opmerkingen van mijn klanten. Dat geeft ook aan waar mijn prioriteiten liggen.”

Mijn wereld stond even helemaal stil…

“Geluk en gezondheid binnen mijn gezin zijn voor mij het allerbelangrijkste. Als op dat vlak wat misgaat dan wankelt alles. Dat zijn de momenten dat mijn werk ineens niet meer zo belangrijk is en dat relativeert enorm. Anderhalf jaar geleden werd mijn man heel plotseling opgenomen in het ziekenhuis vanwege forse hartproblemen. Mijn wereld stond even helemaal stil. Het idee om iemand te verliezen die me zo dierbaar is, het idee dat de kinderen hun vader zo jong verliezen en ook het idee om alleen drie kinderen op te voeden. Gelukkig is dat allemaal niet aan de orde en gaat alles goed. Natuurlijk is er soms nog die gedachte ‘wat als…’. Garanties zijn niet te koop…”

Blij met de Albert bezorgservice en meditatie

“Ik doe van alles om al die ballen in de lucht te kunnen houden. Vroeg naar bed. Gezond eten. Een oppas. Mijn man die veel op zich neemt. De Albert bezorgservice. Vakanties met het gezin. Lezen. Wandelen. Fietsen. Buiten zijn. Mediteren. Niet proberen te piekeren. Relativeren als iets tegenzit. Genieten van het leven.”

Wat is jouw gouden tip aan anderen die hun droomdoelen willen realiseren?
“Ik kwam er zelf pas laat achter, maar toen ik ze vond was ik niet meer te stoppen: mijn kernwaarden. Het heeft me zo geholpen dat dat echt mijn nummer 1 tip is. Ga op zoek naar je eigen kernwaarden. Waar sta jij voor in dit leven? Hiervoor dien je jezelf ontzettend goed te leren kennen. Onderzoek dit eerst en formuleer dan pas je werkdoelen. Ga naar een coach, doe een test, vraag je omgeving waar je goed in bent en voor staat, analyseer waar je vroeger blij van werd (voor mij die speeltuin 🙂 ). Je droomdoel moet naadloos passen bij je kernwaarden om echt succesvol te zijn en te blijven.”

Over Marieke:

Marieke Schurink is eigenaar van www.vernet.nl dat de inzetbaarheid in organisaties (letterlijk) ontcijfert en is samen met een partner onlangs het initiatief www.mariekewerkt.nl gestart waarmee ze onder andere het gratis online mini-programma ‘Grip op Verzuim en Regie bij Zelfsturing’ aanbiedt.

PS: Wil jij jouw eigen kernwaarden ontdekken?

Hier vind je de opname van mijn miniworkshop ‘Ontdek je kernwaarden’ en kun je ook een gratis overzicht van kernwaarden downloaden.

 

Wil je op de hoogte blijven?