Wil je op de hoogte blijven?

nieuwjaar

Vanaf een heerlijk plekje op Texel met uitzicht op het bos schrijf ik mijn laatste blog van 2015.

Ik lees fragmenten uit mijn dagboek van het einde van 2014.

En wow, wow, wat bijzonder om terug te lezen wat ik toen schreef.

Er staan heel veel ideeen, doelen en intenties voor het nieuwe jaar in.
Heel veel plannen heb ik uitgevoerd, superveel droomdoelen behaald!

Maar weet je wat echt bijzonder is?

De mooiste creaties in 2015 zijn gewoon ontstaan vanuit liefdevolle intentie.

En dat is misschien wel het grootste geheim van manifesteren.

Dat je een krachtige intentie hebt, dat je daar allemaal mooie acties en plannen bij bedenkt en die opschrijft. Maar dat je vervolgens ook helemaal openstaat voor het onverwachte. De spontane energie die opborrelt en die zich als vanzelf omzet in een fysieke manifestatie wanneer je ermee aan de slag gaat.

Als ik terug kijk in mijn dagboek dan zie ik bijvoorbeeld 6 punten die ik op 4 december 2014 heb opgeschreven onder de zin ‘Als geld geen belemmering is dan zou ik..’ Van die 6 punten zijn er 4 gerealiseerd (nieuwe website, professionele hulp bij mijn PR, nieuw online programma en fotoshoot met topfotograaf). Maar als ik nu toch kijk hoeveel meer er gerealiseerd is, dat is echt ongelooflijk! Het zijn dingen die al sluimerden maar waarover ik nog meer informatie moest verzamelen of nog niet wist met wie ik het zo doen. Ook zijn er dingen die niet bij me opkwamen maar als het ware in mijn schoot geworpen werden of opeens in een helder ogenblik in mijn geest opborrelden. (Ik heb een lijstje gemaakt van alle mooie dingen die ik heb gerealiseerd, je vindt het onderaan deze mail.)

De 2 punten die niet gerealiseerd zijn, bleken toch niet te passen en dat is helemaal goed. Dat is hoe het gaat en dat is helemaal goed. Geen falen. Want falen is maar een oordeel in je hoofd. Laatst deed ik een coachsessie met iemand die zei dat ze een nieuw idee had dat ze nu geweldig vond maar waar ze nog niet zeker van was. Mijn tip: als het nu goed voelt, zet het op je lijstje, plan het in en kijk wat er gebeurt. Wees flexibel, kijk waar je energie heen stroomt. Je intuitie en de mogelijkheden die ontstaan, wijzen je de weg.

Als je weet wat je dolgraag wilt en je daar je aandacht op richt, zet je iets in beweging. Het gaat vervolgens niet over hoe zeker je iets weet, hoe lang je erover nadenkt of hoe hard je eraan werkt. Verwacht wonderen en blijf open staan voor wat ontstaat. Want soms is de vorm waarin iets ontstaat heel anders dan jij voor je zag en om dat te herkennen mag je je geest oefenen in flexibiliteit en verwondering.

Bij nieuwe manifestaties gaat het om de energie die je er in stopt.

Is je energie geforceerd, haastig, angstig of negatief?
Dan ontstaat er ruis, teleurstelling, worsteling en heb je vaak het gevoel tegen de stroom in te zwemmen.

​Is het zuivere liefdevolle energie?
Dan manifesteer je met gemak, komen de juiste mensen op je pad, zie je helder wat je te doen hebt.

Het is lastig hoor maar je kunt het zelf ondersteunen door gebruik te maken van onderstaande richtlijnen:

1. Sta vaak stil bij waar je liefde en verlangen bij voelt, wat mogelijk is en stel je open voor de onverwachte kansen en wonderen die je kant op kunnen komen.
Voorbeeld: mijn vriend wilde na het Spirit business event meer wonderen toelaten. Heel grappig want hij is eigenlijk ‘heel nuchter’. Een paar dagen na het event had voor zijn werk soldeerbouten nodig maar geen budget. Hij besloot zich er niet druk om te maken en te zien wat er zou gebeuren. De dag dat hij het materiaal echt nodig had, kwam dichterbij maar hij bleef vertrouwen. Tot er een oud-collega langskwam en hem een paar dozen aanbood met spullen die hij niet meer nodig had. Hij keek erin en ja hoor: een hele berg soldeerbouten! Zo in zijn schoot geworpen.
Moraal van het verhaal: wees duidelijk over wat je wilt en heb vertrouwen dat het op je pad komt.

2. Verwelkom alles dat is.
Als iets mislukt, tegenvalt of je iets ziet waar je jaloers of boos van wordt: verwelkom het neutraal in je leven en erken het als het vertrekpunt van waaruit je kunt creeren. Wat gebeurt er dan? Dan stroom je mee met wat het leven je toespeelt in plaats van dat je je ertegen verzet. In het verzet zit de paniek, het verlies aan energie en ook het geweld naar jezelf. Want was is, is.. Zo simpel is het. Daarbij laat je al je gevoelens waar zijn EN richt je je op het moment. Zo kun je de energie van ieder moment omzetten. Wat daar uit voor kan vloeien zijn de kansen van het universum die we met onze menselijke geest niet kunnen bedenken.

3. Neem tijd om stil te zijn.
Als je werkelijk wilt weten wat het leven van je wil, dien je ruimte te scheppen om helderheid te creëren. Vul niet elk moment op met een tijdschrift, een glas wijn of een kletspraatje maar luister naar de stilte. Ga de natuur in. Om maar eens een geweldig citaat te gebruiken: In een toestand van stilte vindt de ziel het pad in een helderder licht; wat ongrijpbaar en misleidend was, lost op in kristalheldere duidelijkheid. – Mahatma Gandhi. Als je terugkijkt op je leven dan zie je allemaal bijzondere gebeurtenissen, ontmoetingen, synchroniciteiten en dan weet je dat alles leidt tot iets nieuws. Als je vooruit kijkt dan zie je een zee aan mogelijkheden. Hoe bepaal je hierin jouw pad?

Zo ben je helemaal klaar voor alles dat komen gaat.
Heb je de aantrekkende energie en stevige basis in jezelf om je pad verder te lopen.
2016 kom maar op!

Ik kijk terug en voel dankbaarheid voor alles dat was.

Vanuit deze dankbare energie bepaal ik wat ik wil manifesteren op de volgende vier gebieden: fysiek, mentaal, spiritueel, emotioneel. Vervolgens bepaal ik de thema’s voor het nieuwe jaar. Dit jaar worden dat denk ik: stilte, synchroniciteit, impact en groei. Vervolgens bepaal ik actiepunten.

En dan laat ik het allemaal lekker los tijdens de jaarwisseling.

Sip aan mijn roze champagne.

Geniet van het eiland met z’n rust en frisse lucht.

Lees een boek.

Verheug me enorm op de start van het nieuwe jaar met de Spirit business challenge.
(Doe mee! We gaan visualiseren, mediteren, boodschappen ontvangen, strategieën leren en heel veel manifesteren.)

En weet ik het volgende:

Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd. – Søren Kierkegaard

Wat waren jouw mooiste wonderen van 2015? Laat het me weten in de comments hieronder!

PS: De Spirit business challenge is het allerbeste zakelijke begin van het jaar. Simone en ik geven onze lessen door over hoe we manifesteren en overvloed in ons leven brengen. De challenge is speciaal ontwikkeld voor ondernemers maar ook als je niet onderneemt, zit er veel moois voor je in. Schrijf je hier gratis in. We beginnen aanstaande maandag al!

PPS: Mijn lijstje met mooiste manifestaties van 2015, die begon met de Spirit business challenge eind 2014:
Een prachtige card deck die heel veel verkocht wordt, 2 keer een succesvol Spirit business event, het droomdoelendoeboek, heel veel mooie geweldige dappere crazy ones die aan mijn programma’s meedoen (4 lanceringen!), een  groepje topondernemers dat ik intensief coach, MPOP retraite begeleid, transformerende trainingen en reizen met unicorn vriendinnen naar oa Sonia Choquette en Gabrielle Bernstein, coaching van Gabrielle Bernstein, de ochtendritueel challenge, de meditatie challenge met maar liefst 7.600 deelnemers, een prachtig feest ter ere van mijn 10 jarig jubileum als ondernemer, een nieuwe website, een nieuwe huisstijl, nieuwe fotografie, een eigen filmset met professionele camera, lichten etc, een teamuitbreiding: miracle worker Judith versterkt Bureau Dolly, de oprichting van de Spirit business school en de New Generation Business Community samen met Simone.

sbc-facebook-adv-dec21-gold

Wil je op de hoogte blijven?