Wil je op de hoogte blijven?

Mijn eerste meditatie

Mijn eerste meditatie zal ik nooit vergeten.

Het was tijdens een meditatiecursus. We zaten in een kring op stoelen. Toen ik na 20 minuten mijn ogen weer open deed had ik pijn in mijn rug, een slaperig hoofd en een harde kont. En toen deden we nog een meditatie. Van 30 minuten.

Ik dacht dat het zo hoorde. Ik vond het ook wel fijn maar het leek me niet iets om elke dag te doen. Sterker nog: na de cursus deed ik het lange tijd helemaal niet meer.

De meeste mensen weten wel dat mediteren goed voor ze is. Ze doen het een keer als ze tijd over hebben op zondagmiddag maar als de stress toeneemt (en het juist zo belangrijk is) dan nemen ze de tijd niet en houden ze er weer mee op.

Zo hoeft het niet te gaan.

Je kunt 3 minuten mediteren terwijl je thee voor je staat af te koelen. Of 10 minuten terwijl je in een warm schuimbad ligt. En dan merk je al dat je meer helderheid krijgt en je bewuster wordt van wat je wil in het leven.

Dan wil je niet meer zonder.

Als je vaker mediteert dan merk je dat het leidt tot:

1. Minder gepieker -> meer ruimt in je hoofd voor inzichten en ideeën

Er komt een einde aan dat eindeloze doormalen en jezelf gek maken met vervelende, zorgelijk gedachten. Je merkt dat je gedachten en daarmee allerlei narigheid sneller los kunt laten. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor goede invallen en creatieve ideeën. De kwaliteit van je werk neemt hierdoor toe en je kunt meer resultaat bereiken in minder tijd.

2. Minder spanning in je lichaam -> meer energie
Al die negatieve gedachten en gepieker zorgen voor spanningen in je lichaam. Doordat je minder voelt als je te veel ‘in je hoofd’ zit, voel je ook minder lichamelijke signalen. Opeens zit je schouder dan vast of voel je knallende hoofdpijn opkomen. Door je bewuster te worden van je lichaam kun je eerder afstand nemen. Mediteren (volgens mijn methode) zorgt daarbij voor het ontladen van spanningen waardoor je energie weer gaat stromen en je je vitaler gaat voelen.

3. Minder gedachten -> meer antwoorden
Als er minder gedachten door je hoofd gaan, ontdek je een nieuwe dimensie van wijsheid. Helderheid, intuïtie, antwoorden die niet van je ego maar van je diepere zelf afkomstig zijn. Wanneer je deze wijsheid tot je beschikking krijgt, openbaart zich een nieuw pad. Daarom noem ik mijn programma ‘Beleef magische stille momenten, meditaties voor een wonderbaarlijk leven’. Als je je laat leiden door iets veel groters en wijzers dan je ego dan verandert je leven.

Wil jij stap voor stap meegenomen worden in de wondere wereld van mediteren met dagelijks meditaties, filmpjes, opdrachten en een online groep?

Dan kun je hier alle informatie vinden over Beleef magische stille momenten en je aanmelden. We beginnen morgen!

Morgen beginnen we

Wil je op de hoogte blijven?