Wil je op de hoogte blijven?

Zen-, passie- en hotspots in Berlijn

Je weet inmiddels wel dat ik dol ben op gepassioneerde droomdoelexperts. Mensen die voelen en weten waarvoor ze op aarde zijn, in het moment kunnen zijn en helemaal gaan voor hun missie. Inspirerend en vooral heel mooi omdat ze met hun eigenheid en pure energie liefde verspreiden. Klinkt misschien wat zweverig maar als je bij iemand bent die helemaal zichzelf is en vol liefde vertelt over waar hij of zij mee bezig is dan voel je precies wat ik bedoel.

P1010171

Omdat ik heel graag nieuwe avonturen beleef, mooie plekken op zoek en er altijd graag advies over geef, zal ik vanaf nu de beste tips gaan delen voor mooie plekken. Plekken waar mensen met passie werken, waar een goede vibe hangt. Ik noem het zen-, passie- en hotspots. Over de hele wereld de plekken waar ik van houd.

De zen-, passie, en hotspots hebben een paar factoren gemeen:

– Er wordt met vakmanschap en aandacht gewerkt.

– Er zit passie en liefde in de zaak/producten/omgeving.

– Er hangt goede energie.

– Het is er bijzonder en liefst ook biologisch/duurzaam/groen.

– Ik ben er zelf geweest.

– Het is er inspirerend.

Omdat ik vorige week in Berlijn was start ik deze serie met deze geweldige eigenwijze stad. Lees mee, sla de gegevens op voor je volgende city trip of kijk gewoon eens naar die mooie foto’s! 🙂

Berlijn 1

Il Retrivo – Als je van goede pizza’s houdt (en wie doet dat nu niet?) is dit een aanrader. Ik vind de hardcore posters aan de bekrabbelde muren leuk maar misschien is dat jeugdsentiment? Goede tip op Twitter van @belleblabla dit onorthodoxe tentje in Friederichshain.
-> https://plus.google.com/101759853779656167101/about?gl=nl&hl=nl

Goodies – Vegan, vegetarisch, health foodie? Dan moet je echt naar Goodies. Ze verkopen er allemaal heerlijke zelfgemaakte dingen, staan voor duurzaakheid en hebben veel veganistische broodjes, wraps en salades. Je gaat er ook heen voor smoothies, bijzondere chais en taart, bananenbrood, energy balls en de mooie blikken cocoswater, zie hierboven met de rode aap. Er zijn meerdere vestigingen, waaronder een in een vegan supermarkt (!), die is dan ook helemaal vegan. Bedankt voor de tip Groene Meisjes!
-> http://www.goodies-berlin.de/

Cupcake  Op de foto zie je een vegan cupcake! Lekker en verantwoord. Op de sugarshock na dan… Na een hele dag lopen door alle leuke Berlijnse buurtjes vond ik dat geen probleem. De verpakking maakt het helemaal een feestje. Heel leuk klein tentje met natuurlijk cupcakes maar ook brownies, cheescake en apple pie. Jam. Veel vegan opties. Kijk op de mooie website om in de stemming te komen.
-> http://www.cupcakeberlin.de/

Berlijn 2
New day – Berlijn stikt van de Vietnameze tentjes! Vietnam heeft een heerlijke keuken weet ik sinds mijn reis daar naartoe dus ik was blij verrast. Dit tentje was een wild guess, het zag er gewoon leuk uit en zat in de straat waar we een appartement hadden gehuurd via Airbnb (ook een aanrader trouwens deze website waarop je kamers, huizen en appartementen van locals kunt huren!). Wat een geluk, het was heerlijk en de eigenaren waren erg vriendelijk. Ik had een geweldige kokosmelksoep met tahoe en groenten en deze summer rolls (rauwe loempia’s) met garnalen. Zoals op bijna alle terrassen in Berlijn lagen er dekentjes op de stoelen. Lekker buiten zitten en de leuke straat observeren.
-> http://www.yelp.nl/biz/new-day-berlin-2

Elfida – In Friederichshain zitten te veel leuke tentjes om op te noemen. Ik noem hier Elfida omdat ze op zaterdag een brunchbuffet verzorgen dat echt heerlijk is. Couscous, kaas, gegrilde bloemkool, haloumi, zalm, cheescake, kersencrumble, tira misu, vers fruit en veel meer. Veel tentjes doen dit alleen op zondag maar Elfida dus ook op zaterdag. Ga rond 10.00 uur dan is het nog rustig. Daarna kun je de straat oversteken en de biologische markt op de Boxhagener Platz bezoeken.
-> Gabriel-Max-Strasse 15 Ecke Grünberger Strasse, T 0163- 8061636

Berlijn 3

Silo – Hippe koffiebar, mooi houten interieur, heerlijke koffie, thee, broodjes, gezellige barrista hipsters achter de toonbank. Biologische melk of lactosevrij (dit zie je in Berlijn veel meer dan in NL). Kortom: fijn om de dag op te starten!
-> https://www.facebook.com/silocoffee

Berlijn 4

HHV – Lp’s die worden dus gewoon nog heel veel verkocht in Berlijn. Leuk! Ook in deze mooie skateboarderswinkel verkopen ze platen en ze draaien die in de winkel. Ga hierheen voor hippe sneakers, petten of een langspeelplaat.
-> http://www.hhv.de/shop/en

De vegan blueberry taart en volkoren baba ganoush wrap komen van Goodies, zie hierboven.

Berlijn 5

Natuurlijk is er nog zoveel meer te ontdekken in Berlijn. Loop of fiets door de stad, overal torent de Fernsehturm boven de stad uit als paradepaardje van het oude Oost-Berlijn en kijk goed om je heen naar al die straatkunst. Ga zeker naar het holocaust monument dat zowel prachtig als aangrijpend is door de verwarrende opbouw en lichtval.

Zen in the city! Pauze houden, mediteren, zonnen of een power nap doe je in een van de mooie parken van Berlijn. Deze parken vond ik geweldig:
– Monbijoupark in Mitte, aan de Spree.
– Boxhagegner Plats in Friederichshain, midden tussen leuke bars en restaurantjes.
– Görlitzer Park in Kreuzberg (groot stadspark, ga voor een goed ontbijt of lunch naar het nabij gelegen Gipfeltreffe. -> http://gipfeltreffen-kreuzberg.de/ waar ze oa heerlijke homemade granola met vers fruit serveren.)

Processed with VSCOcam with b1 preset

Veel plezier als je naar Berlijn gaat! Laat je me in de reacties hieronder weten wat je ervan vond? En wat waren jouw zen-, passie, of hotspots in Berlijn?

Wil je op de hoogte blijven?