Wil je op de hoogte blijven?

Adviezen van droomdoelexperts Tessa, Sabine en Patty

 

De laatste weken is er zoveel in beweging!

‘Herken je dat?’, vroeg ik laatst op Twitter.


Oh ja!

Inderdaad, elk seizoen heeft zo zijn eigen ritme en kenmerken. Zaadjes die je geplant hebt, komen uit. Een frisse bries waait door je leven. Overal mooie bloesems, je krijgt weer zin om naar buiten te gaan, mensen te ontmoeten, nieuwe ideeën wervelen door je hoofd.

Door die hele lentebuzz moest ik ook extra aandacht besteden aan het met beide voeten op de grond blijven staan.

Gelukkig had ik een paar ontspannen afspraken staan, onder andere yoga en een schoonheidsbehandeling, en sprak ik met startende ondernemers over hun bedrijf.

Toen ik met hen sprak over hun plannen raakte ik helemaal geïnspireerd.

Enthousiaste verhalen van ondernemers vinden jullie vast ook interessant. Daarom deze keer de verhalen van drie ondernemers die ik heb begeleid: Tessa, Sabine en Patty.

Ieder van deze supervrouwen heeft keuzes gemaakt, risico’s gelopen, angsten overwonnen en is helemaal gegaan voor haar grote droom.

Als jij er wel eens over denkt te gaan voor je passie vind je hun verhalen en gouden tips voor ondernemers vast heel inspirerend! Zeker nu je zo lekker in de lentevibe zit. 🙂 

In dit artikel lees je onder andere waarom Tessa weet dat investeren loont, waar Sabine haar creatieve ondernemersenergie vandaan haalt en hoe Patty zonder website of social media een succesvol bedrijf runt.

Tessa van Grafhorst – Pioneer Presentations – www.pioneerpresentations.nl

Tessa van Grafhorst

Tessa is een podiumbeest in hart en nieren. Zowel als zangeres (Wil je haar in actie zien? Morgen, 18 april, geeft haar band GroovePlanet een gratis concert in Heeren van Aemstel op het Thorbeckeplein in Amsterdam) als wanneer ze haar vak van presentatiecoach beoefent. Toen ik Tessa laatst vroeg waarom ze doet wat ze doet antwoordde ze met glimmende ogen: ik wil dat iedereen ontdekt dat je een presentatie ontspannen kunt doen!

De gouden tip van Tessa: Focus op dat waar je goed in bent en besteed dat waar je niet goed in bent uit. Investeren hoort erbij en betaalt zich vanzelf uit door jouw juiste focus.

Sabine Rook-Weijs – Ontwerp met pit – www.ontwerpmetpit.nl

Sabine Rook

Sabine maakte recentelijk een nieuwe start. Ze gaf haar bedrijf een nieuwe naam, ontwikkelde een nieuwe huisstijl en trok met haar bedrijf in een bijzonder pand in haar woonplaats. Een droom die uitkwam na een periode van zoeken en zelfreflectie die ik van dichtbij heb meegemaakt. Ik heb Sabine’s werk altijd heel mooi en ‘eigen’ gevonden. Ze verkoopt inmiddels ook vrij werk in haar webshop en steeds meer klanten weten haar te vinden.

De gouden tip van Sabine: Door verlangens en dromen (die misschien niet mogelijk lijken of onbereikbaar voor je zijn) ruimte en aandacht te geven, komt er een hele sterke energie vrij, die je kunt inzetten. Door die krachtige energie ga je mogelijkheden zien en komen er kansen op je pad die je eerst niet voor mogelijk had gehouden. Dus droom er op los!

Patty Laan – OLY advies – www.olyadvies.nl

Patty Laan

Ik raad mensen altijd aan om hun doelen na te streven op een manier die helemaal bij hen past. Er is niet 1 formule of stappenplan. Wees creatief en vind jouw manier. Patty is een mooi voorbeeld van een ondernemer die zonder website of social media heel succesvol is. In 2012 gooide ze na ons coachtraject het roer om, nam ontslag, begon voor zichzelf, deed mee aan het jaarprogramma Persoonlijke groei met een doel en won in 2013 een Rabo Startersprijs! Ze begeleidt mensen en bedrijven in het contact en gedoe met de gemeente als het gaat om bouwrecht.

De gouden tip van Patty: Leef je in in de klant. Kom bij ze thuis in plaats van te mailen, bellen, twitteren etc. Hierdoor zorg je ervoor dat je precies weet wat ze willen en kun je je product optimaal afstemmen op de behoefte van de klant. Het resultaat is een topproduct! En topproducten verkopen zichzelf. 🙂

Ik ben benieuwd wat jouw tips zijn als het om authentiek succesvol ondernemen gaat. Laat je het weten in de comments?

Wil jij nou ook eens nadenken over je (toekomstige) eigen bedrijf of droomwerk? Op 9 en 10 mei kun je 2 dagen met mij samenwerken en leren hoe ook jij je passie om kunt zetten naar je droomwerk. Kijk hier voor meer informatie over de Droomwerk Tweedaagse.  T/m 20 april geldt er een aantrekkelijke aanbieding.

DROOMWERK TWEEDAAGSE

-> http://www.bureaudolly.nl/droomwerktweedaagse/

Wil je op de hoogte blijven?