Wil je op de hoogte blijven?

De stap die je vandaag al kunt zetten

I’ve recently discovered one foundational secret to life: Never be in a hurry, but always live life knowing that it’s incredibly short. – Scott Dinsmore

Ik houd van dit soort woorden. Ze maken dat ik helemaal stil sta en me bewust ben van mijn missie. Vanuit die helderheid komt de juiste actie vanzelf.

Dit is wat droomdoelexperts heel erg goed kunnen. Ze zijn eerlijk naar zichzelf en komen in actie. Ze twijfelen niet, wachten niet op het perfecte moment. Ze doen nu wat ze nu kunnen doen.

In het dagelijks leven is het makkelijk om meegesleurd te worden door de bekende ‘waan van alledag’. Je moet nog koken, mail beantwoorden, werk voorbereiden, honden uitlaten, naar de sportschool.

Je kent het vast wel, voor je het weet zit je vast in het ‘moeten’. Je verdwijnt in activiteiten en raakt verwijderd van je gevoel.

Stap

Zonder goed te voelen kun je nooit je dromen verwezenlijken. Zonder contact met jezelf neemt je hoofd het roer over en word je geleid door je overtuigingen, oordelen en angsten.

Het grootste probleem in je leven is niet dat je niet weet wat je wil doen. Het grootste lijden komt van jouw reactie op het ‘niet weten’. Baal je, raak je gefrustreerd, ga je op zoek naar een snelle oplossing?

Je helemaal het schompes werken heeft niks te maken met je missie leven of je dromen volgen. Het is vaak eerder het tegenovergestelde: je doet maar wat om ongemak te voorkomen, om stil te staan en te voelen wat je nu eigenlijk wel wil.

Want stilstaan leidt meestal tot onrust en daar willen we snel vanaf. Hup de tv aan, ipad erbij of wijntje erin. Of alle drie tegelijk.. 😉

Stilstaan is essentieel. Als je stilstaat kan de ruis, prikkeling en afleiding langzaam afnemen en komt er ruimte voor je creativiteit. Dit is nodig om te ontdekken wat je wilt.

Om droomdoelen te bereiken dien je zuiver waar te nemen wat je wil, wat je kan en hoe je de dingen wilt aanpakken. De stemmen in je hoofd hebben een aangeleerd idee over wat goed, leuk of interessant is. Maar wat gebeurt er als je voelt? Misschien ontdek  je dat die toffe baan met dat mooie salaris en dat pakket aan zekerheden helemaal niet goed voelt.

En wat dan?

Je kunt stappen in de richting van je droomdoel gaan zetten. Kijk eens wat een eerste kleine stap is. Maak er een avontuur of experiment van waarin je onderzoekend te werk gaat.

Wil je hier vandaag nog mee starten? Hieronder lees je mijn 3 stappen voor droomdoelexperts in de dop. Het zijn simpele stappen om jouw dromen te realiseren.

1.    Sta stil. Neem een kwartier voor jezelf om weg te dromen. Wat zou je doen als alles mogelijk was? Droom groot, maak het niet realistisch.

2.    Wat is in jouw droom het belangrijkste element? Denk aan: omstandigheden, inhoud, de bijdrage die je levert en vooral: het gevoel dat je verwacht te hebben als je deze droom in vervulling brengt.

3.    Bedenk een actie die dit gevoel of het belangrijkste element nu al dichterbij brengt. Doe dit.

Een voorbeeld:

Denise droomt al jaren van een eigen bedrijf. Ze wil bedrijfsfilmpjes maken. Helaas, het is crisis en er zijn al veel filmmakers. Met deze droom doet Denise daarom maar niks. Ze is wel druk met andere dingen. Maar als ze merkt dat ze zo veel energie kwijtraakt en ook haar motivatie steeds verder wegzakt besluit Denise de 3 stappen te doorlopen.

1.    Haar grote wens is duidelijk: ze wil de vrijheid van een eigen bedrijf, zelf creatief bezig zijn met duidelijk omschreven opdrachten van bedrijven en mooie filmpjes maken waarmee haar opdrachtgevers blij zijn.
2.    Het belangrijkste hierin zijn voor Denise de vrijheid en het creatieve werk.
3.    Nu Denise langer stilstaat bij haar wens en het waarom van haar wens weet ze wat haar te doen staat. Denise besluit een filmpje te maken voor een goede vriendin met een eigen bedrijf.

Nu Denise de 3 stappen doorlopen heeft, ontdekt ze dat ze nu al iets kan doen dat aansluit bij haar droom. De resultaten zijn enorm: ze doet nu al wat ze graag doet, ze maakt iemand blij met haar droomwerk, ze krijgt een lovende referentie, maakt een portfolio en deelt het filmpje op social media. Ze is eigenlijk al helemaal klaar voor haar eigen bedrijf.

Het doorlopen van de 3 stappen is een simpele en doeltreffende manier om jouw droomdoelen dichterbij te brengen. Het helpt je om je onderbewuste te prikkelen én stappen te zetten.

En jij? Wat kun jij nu al doen om een stap dichterbij jouw droomdoelen te komen? Het kan een klein stapje zijn. Doe dit en laat weten in de comments hieronder wat je hebt gedaan!

Vond je dit artikel leerzaam  om dichter bij je droomdoelen te komen? Help dan anderen. Je kunt het bijvoorbeeld delen via de social media-knoppen hieronder. Ook je reactie waardeer ik zeer.

PS: Denk je er wel eens over voor jezelf te beginnen? Of ben je op zoek naar manieren om met meer passie aan je bedrijf te bouwen? Op 13 maart kun je van 20.00 tot 21.00 uur gratis deelnemen aan het online seminar ‘Bouw jouw droombedrijf’ waarin je ontdekt wat de stappen zijn om jouw droombedrijf te bouwen! Je kunt je nu al aanmelden.

Wil je op de hoogte blijven?