Wil je op de hoogte blijven?

De vraag die je weghoudt bij je droomwerk

In april gaf ik het online seminar In 5 stappen naar je droomwerk. Een groep van 35 mensen heeft dit gevolgd en is op het moment aan de slag met de inzichten die ze hebben opgedaan. Zo gaaf om dit mogelijk te maken!

Wil jij ook graag je droomwerk bereiken?

Lees dan zeker door, want er is een vraag die je jezelf vast wel eens stelt die je juist verder van je droomwerk brengt in plaats van je ernaar toe leidt.

Ik ben nu mijn werk op een droommanier aan het doen. Parttime gewerkt in Bangkok en nu een paar dagen in de jungle. In het onderstaande filmpje sta ik voor de river Kwai en vertel ik je alles over die ene vraag die je weghoudt van je droomwerk.

In Bangkok deed ik een aantal online sessies met professionals die hun droomwerk willen realiseren.

Eén vraag kwam opvallend vaak naar voren en misschien denk jij hier ook wel eens over na.

Die vraag is:

Hoe kan ik beter presteren?

Deze vraag komt van mensen die op hun tenen moeten lopen, moeite hebben om zichzelf te motiveren of van hun manager hun ontwikkelpunten krijgen voorgelegd. Ze vragen zich af hoe ze beter kunnen functioneren.

Ik heb dat zelf ook heel lang gedaan. Ik werkte in de PR en was de hele tijd aan het bedenken hoe ik aan de eisen van mijn baas kon voldoen, vond dat ik met haar moest kunnen werken ook al werd ik onderbetaald en behandelde ze me niet goed. Ik wilde me daarbij ontwikkelen in dingen die ik niet graag deed.

Om werk te doen dat echt bij je past, is het onnodig en zelfs belemmerend om je af te vragen hoe je beter kunt worden in wat je doet. De grote winst zit hem erin dat je je sterke punten heel goed leert kennen in combinatie met de dingen waar je ongelooflijk veel plezier aan beleeft. Daar zit jouw allergrootste meerwaarde, dat wat jou uniek maakt.

Dus sleep je jezelf naar je werk?

Ben je onzeker over je resultaten?

Mis je motivatie?

Besef je dan dat je jezelf probeert te vormen naar je functie of het beeld dat je hebt van het werk dat je doet.

Stop jezelf te vormen naar deze mal.

Maak duidelijk wie jijzelf bent: wat zijn je kwaliteiten, talenten en de dingen die je leuk vindt om te doen?

Vervolgens kun je bedenken wat aanpassingen zijn die je graag zou zien in je huidige werk.

En als er te veel verschil bestaat tussen wat echt bij je past en je huidige werk, kun je bedenken wat voor werk je dan beter zou kunnen doen?

Wees eerlijk naar jezelf.

Misschien zijn er dingen waarvan je vindt dat je ze zou moeten kunnen, maar is het gewoon echt niet iets dat je goed kunt. Wat een bevrijding om dat dan te laten voor wat het is en je te richten op je pluspunten!

Mooi trouwens om hier in de jungle omringt te zijn door de natuur. Een bloem bloeit en is een bloem. Die wil geen grote boom worden. Dat laat ze over aan de boom. Vlinders dansen samen tussen het bamboe en kijken niet naar de vogel die veel hoger gaat en groter is.

Laat dat ego dus even z’n klep houden en maak voor jezelf duidelijk wat jouw vorm is voordat je je naar de mal van een functie probeert te vormen.

In de reacties hoor ik graag van je wat je ontdekt hebt door het hokje los te laten en jezelf als uitgangspunt te nemen.

Vond je dit een interessant blog? Help me dan meer mensen te bereiken en deel het via bijvoorbeeld Facebook, Twitter of email.

Wil je op de hoogte blijven?