Wil je op de hoogte blijven?

Verdien geld met je passie – deel 1: tijd voor creativiteit

Hoe denk jij dat de wereld er uit zou zien als iedereen het werk zou doen waar hij of zij van houdt?

Ik verbeeld me die wereld graag. En ik werk eraan mee om die wereld dichterbij te brengen, een heel kleine bijdrage in het grote geheel misschien. Maar ik geloof er wel in.

En jij?

Wat is nou de meest krachtige manier om je droomdoelen te bereiken?

Volgens mij heeft dat te maken met verbinding met jezelf en je missie. En een belangrijke vraag die je jezelf daarbij kunt stellen is:

Hoe kun jij anderen helpen?

Dat is niet zomaar een vraag. Het is een vraag die je leven kan veranderen.

Misschien voel je je goed als je werk doet dat je leuk vindt, maar echte vervulling komt als je anderen helpt.

Maak dit tot je basishouding in het leven. Maar wel vanuit zelfkennis: hoe kun en wil jij mensen het beste helpen, wat is jouw manier?

Als je dat weet kun je werkelijk een bijdrage leveren en vanuit je passie en met liefde impact hebben.

Even terug naar het thema werk. Follow your heart and intuition - steve jobs

Mensen die ik begeleid komen vaak bij me omdat ze willen weten wat hun ideale baan is. Wat me opvalt is dat hun ambities vaak relatief klein zijn. Ze hoeven niet veel te verdienen en zoeken een baan die het liefst een beetje leuk is.

Maar de meeste banen zijn helemaal niet leuk. Dat komt doordat organisaties zijn opgericht met het doel om geld te verdienen en daarvoor mensen in te zetten. Mensen die moeten doen wat hun functie voorschrijft. Niet de mens maar het takenpakket staat centraal.

Maar we leven inmiddels in een nieuwe wereld. Een wereld waarin veel meer mogelijk is. De opkomst van de ideeëneconomie  waarin het draait om creativiteit en de opkomst van internet bieden mogelijkheden die nog veel meer benut kunnen worden, ook door jou.

Het is mogelijk om geld te verdienen met je passie, het werk te doen waar je een bijdrage mee wilt leveren en echt boven jezelf uit te stijgen.

Hoe kun je vandaag nog beginnen, een grote stap zetten richting een leven waarin je geld verdient met werk waar je van houdt? Veel loopbaancoaches zullen je oefeningen geven met lijstjes vaardigheden en interesses en daar volgt dan een baanprofiel uit.

Dan blijf je kijken naar banen en taken in plaats van dat je jouw missie gaat leven.

Het grootste probleem van professionals is niet dat ze niet weten wat ze willen. Wat echt een issue is, is dat je geen tijd neemt om creatief te worden. Ik raad je aan te beginnen met tijd voor jezelf.

Creativiteit en energie heb je nodig om jezelf in beweging te krijgen! Houd daarom de komende 2 weken telkens 2 halve dagen vrij.

Richt je in die tijd op dat waar je creatief en enthousiast van wordt. Speciaal voor dit doel heb ik een werkblad voor je gemaakt dat je tot je passies brengt. Gebruik het in de tijd die je voor jezelf vrijmaakt.

Print het vandaag nog uit en voer passie-acties uit, maak er tijd voor. Je zult ervaren dat je er energie van krijgt, het deuren opent en dat je mogelijkheden gaat zien die je een grote eerste stap verder brengen.

De komende weken ga ik meer methodes en inzichten delen, die jou in staat stellen geld te verdienen met je passie. Omdat dat de wereld mooier maakt.

En houd sowieso je mailbox goed in de gaten!

Volgende week verstuur ik namelijk een uitnodiging voor een week in Toscane, die alle ingrediënten bevat om je passie te voelen, voeden en concreet te maken. En waarin je jezelf klaarstoomt voor je volgende grote stap. Onder begeleiding van 2 coaches in de mooiste streek op aarde. Ik bied je dan ook een speciale early bird bonus  en er is slechts plek voor 6 deelnemers dus zorg dat je het niet mist!

PS: Vond je dit interessant en wil je me helpen met mijn missie en anderen met die van hen? Deel dit artikel dan op Facebook, Twitter, LinkedIn of via de mail. Dank je en tot de volgende keer!

PS2: Lees ook deel 2  en deel 3 van Verdien geld met je passie.

In de comments laat je weten of je meedoet met ‘Geld verdienen met je passie’ en waarom!

Wil je op de hoogte blijven?