Wil je op de hoogte blijven?

De Miniavonturen Methode

Veilig zijn, je op je gemak voelen en rustig je ding kunnen doen. Dat willen de meesten van ons wel. Maar te lang in je comfort zone vertoeven is geen goed idee: geen verrassingen, geen avontuur, geen groei en uiteindelijk geen motivatie. Killing. En doodzonde. Want hoe ga je zo het beste uit jezelf halen en je volle potentieel benutten? Er is een simpele en vooral geweldig leuke manier om te ontsnappen uit jouw safe zone en op reis te gaan naar je dromen en je bestemming in het leven…

De meesten van ons blijven uitstellen en vasthouden aan (schijn)zekerheden

Gelukkig hoef je niet te gaan vechten tegen jezelf, jezelf een schop onder je kont te geven of door een zure appel heen te bijten. Er is namelijk een heel leuke en prettige manier om vanaf nu tegen je leven aan te kijken. Een methode om door middel van leuke acties richting jouw droomleven te koersen. Een manier die er niet alleen voor zorgt dat jij een avontuurlijk en bevredigend leven leeft maar er ook voor zorgt dat jij een bron van inspiratie en steun voor anderen wordt. Die methode leg ik je in onderstaande presentatie uit.

Reis naar je dromen met de Miniavonturen Methode <- Tweet dit

In het kort de stappen van de Miniavonturen op een rij (bekijk de presentatie hierboven voor meer uitleg):

1. Sta stil bij wat je heel graag wilt bereiken. Dit kan een doel, gevoel, situatie of wens zijn.

2. Observeer wanneer je dit gevoel hebt, ook al is het in kleine mate.

3. Nu een belangrijke: laat nu het doel voor wat het is. Je weet dat je het hebt maar je gaat er niet aan werken.

4. Geef veel aandacht aan het gevoel dat hoort bij jouw wens/doel en bekijk welke activiteiten het gevoel bij je oproepen.

5. Bedenk een activiteit die past bij dit gevoel maar die buiten je comfort zone ligt. Het trekt je aan maar je vindt het ook eng. Dit wordt jouw eerste miniavontuur!

6. Blijf miniavonturen opzoeken en uitvoeren. En geniet ervan!

7. Keer regelmatig terug naar stap 1: wat is het dat je wilde bereiken? Zo ijk je je doelen. Pas je doelen aan op je bevindingen en blijf miniavonturen aangaan.

Ga je ervoor? Houd dan rekening met de volgende criteria

Een miniavontuur is:

– Een activiteit die gekoppeld is aan wat je graag wilt bereiken. Je verwacht dat het je een stapje dichter bij je dromen of doelen brengt.

– Spannend of eng maar niet zo heftig dat het je volledig overspoelt of je doodsangst oplevert.

– Groots&meeslepend of klein&fijn, zolang het maar een stap uit je comfort zone is.

Just do it!

Twijfel niet te lang over welk avontuur je aangaat. Welk avontuur trekt je het meest? Ga ervoor! Er zijn geen slechte beslissingen. Als iets niet gaat zoals je had verwacht leer je daarvan en de oefening van stappen buiten je comfort zone zetten heb je gehad. Het enige dat je dient te voorkomen is het forceren van jezelf. Ga je avontuur aan vanuit een houding van verwondering en behoud deze instelling als dingen niet gaan zoals je wilt. Wat valt er te leren, wat observeer je, welke inzichten geeft het, wat kun je aan, hoe kun je bijsturen? Een miniavontuur kan best tegenvallen, je kunt falen. Maar het is bijna altijd waar: What doesn’t kill you, makes you stronger. En wie nooit een fout maakt, heeft nooit iets nieuws geprobeerd.

Bestemming in zicht

De miniavonturen methode is niet bedoeld als hedonistisch speeltje. Hoewel het fantastisch is als je plezier hebt, er is een belangrijker doel verbonden aan de methode: het helpt je je bestemming te vinden. Doordat je je doelen blijft ijken aan welk gevoel je ermee nastreeft, gaat je gevoel je leiden. Je wordt steeds minder beïnvloed door wat anderen vinden, de plaatjes in je hoofd en schijnzekerheden waar je je aan vastklampt. In plaats daarvan ontdek je waar je hart werkelijk ligt. Je energie vloeit rijkelijk, je bent creatief en trekt kansen aan. Daar ligt ook jouw grootste toegevoegde waarde, je kunt van werkelijke betekenis zijn!

Volgende keer voorbeelden van miniavonturen en hun verrassende invloed.

Ga jij een miniavontuur aan? Laat het me hieronder weten, ik ben heel benieuwd wat je gaat ondernemen. En vind je dit gratis artikel waardevol? Help me dan door het te liken, delen en tweeten. Dankjewel!

Tot snel!

PS: Start na de zomer een groots miniavontuur: jouw jaar van verandering
Een miniavontuur dat voor jou in de startblokken staat, is het jaarprogramma ‘Persoonlijke groei met een doel: bereik je doelen, stijg boven jezelf uit en vind voldoening in je werk en leven.’ Patty, Sabine, Eveline en Nathalie staan al te trappelen om hun grootse miniavontuur te starten in dit jaarprogramma. Ook iets voor jou of iemand die je kent? Lees hier over het jaarprogramma ‘bereik je doelen, stijg boven jezelf uit en vind voldoening in je werk en leven’ en hoe je nu nog mee kunt doen!

Wil je op de hoogte blijven?