Wil je op de hoogte blijven?

PUP! – 3 letters die je leven veranderen

De meeste hoogopgeleide professionals richten zich op efficiënt werken en geld verdienen. Jammer dat dat meestal leidt tot een saai, voorspelbaar en stressvol leven zonder veel voldoening.

Niet dat geld verdienen door zo veel mogelijk te doen in zo min mogelijk tijd niet fijn kan zijn. Het is alleen zo jammer om daar je energie en gedachten op te richten. Je zult er geen werkelijk succes mee boeken en zeker geen opwindend leven door krijgen.

Ik werk met de PUP power methode. Het levert de juiste focus om de doelen te stellen die precies bij jou passen. Daarmee brengt het je bij je bestemming. Het is een heel leuke manier van naar je leven kijken en nu ik net een nieuwe puppy in huis heb ook wel heel toepasselijk om hier juist nu een blog over te schrijven.

Stop met efficiënt werken en geld verdienen. <- Click to tweet

PUP power: voorsprong op je concullega’s
Hoewel het zo logisch is als je leest over PUP, de meeste van jouw collega’s of collega-ondernemers richten hun leven niet in met PUP power… Ze gaan voor zekerheid en de status quo. Mails beantwoorden, druk druk druk zijn, vergaderen, telefonerend in de file staan, mapjes maken op de computer zodat alles overzichtelijk blijft, lid van een club, een opgeruimd huis, de best betalende maar stomvervelende klant op nummer 1 enzovoort. En dat allemaal zo snel mogelijk. Eeuwig zonde om zo je leven in te richten.

Een voordeel hiervan is wel: als jij gaat voor PUP power dan levert dat je direct een enorme voorsprong op. Er is weinig concurrentie! Gewaagde doelen; de meeste mensen branden hun vingers er liever niet aan.

PUP power levert je een enorme voorsprong op. <- Click to tweet

Jouw PUP power gaat je mogelijkheden opleveren die je nu niet voor mogelijk houdt.

Ok, ben je er klaar voor?

Dit is het… Ben je verbonden met je PUP power dan richt je je op:

Plezier
Wat je leuk vindt gaat goed, je steekt vol liefde tijd in dingen waar je plezier aan beleeft en je ontwikkelt je razendsnel, zonder moeite. Je straalt waardoor je kansen aantrekt en mensen graag met je werken of je inhuren.

Unique Selling Points
De combinatie van jouw sterke punten maakt jou onweerstaanbaar en uniek. Kostbare tijd en energie in ontwikkelpunten stoppen levert je veel minder op. Niet zo efficiënt dus. Richt je alleen maar op je sterke punten en laat anderen weten wat ze zijn.

Prikkelend plan
Een bruisende bron motivatie is van groot belang voor het bereiken van je doelen want natuurlijk komt er ook wel eens tegenslag op je pad. En waar raak je meer van gemotiveerd: een makkelijk haalbaar plan zoals een nieuwe klant binnenhalen of een prikkelend plan zoals de omzet verdubbelen? Om maar iets te noemen hoor want het kan vele malen prikkelender zoals de wereld rondreizen, overal gekke dansjes doen en daar geld mee verdienen zoals (Where the hell is) Matt (Google maar even) of je droomwerk meerdere keren per jaar doen in de heuvels van Toscane, zoals ik. En zo kun je nog veel meer prikkelende dingen bedenken. Als er ook maar een actieplan achter zit. Dit plan moet heel concreet zijn, gericht op de korte termijn (hooguit 1 jaar), gebaseerd op de voorgaande twee punten (Plezier en USP’s) en je gaat morgen de eerste twee acties ondernemen.

Want met het bereiken van je doelen moet je altijd NU beginnen.

“Because for all we know, we might not get tomorrow”. Wachten op Het Goede Moment? Vergeet het maar.

Het goede moment om je leven te veranderen? Dat is NU. <- Click to tweet

Kom in actie en pluk de vruchten van jouw PUP power

Wat het je op gaat leveren? Verbonden zijn met jouw PUP power zorgt voor meer energie, betere resultaten en heel veel voldoening. Het zit ‘m er vooral in dat je je richt op wat jou een goed gevoel geeft en je in beweging brengt. Daarnaast brengt het je dichter bij je bestemming in het leven, daar waar jouw grootste toegevoegde waarde zit. Dus bepaal je koers met PUP power. En druk druk druk ben je nooit meer want je richt je vanaf nu alleen nog maar op je PUP power en dat is heel overzichtelijk!

Nog 1 ding…

Nu ik naar mijn puppy zit te kijken besef ik me dat zij over 1 hele grote kwaliteit beschikt en die wil ik je ook nog graag meegeven. Ze stormt overal op af, jaagt de hond des huizes angst aan met haar wilde sprongen en valt ontspannen van mn schoot..  POK! om daarna weer vrolijk verder te rennen. Een flinke portie lef dus, die kun je ook heel goed gebruiken op weg naar je bestemming…

PS: Een hoge dosering van mijn PUP power zit in het jaarprogramma ‘Persoonlijke groei met een doel: bereik je doelen, stijg boven jezelf uit en vind voldoening in je werk en leven.’ Daarover mail ik je binnenkort meer dus houd je mailbox in de gaten!

PSS: Vond je dit een waardevol artikel? Deel het dan, daar help je mij mee. Daarbij: hoe fijn zou het zijn als iedereen zich op z’n PUP power richt? 🙂

Wil je op de hoogte blijven?