Wil je op de hoogte blijven?

Wat jij nodig hebt als je wilt gaan voor wat je ècht wilt: de leven-is-meervoud-van-lef-instelling

Hoe zou je leven eruit zien als je precies de dingen doet waar je goed in bent en die je heelleuk vindt om te doen?

Vol plezier, vrijheid, voldoening en goede resultaten?

Marit en ik zijn vriendinnen sinds onze studietijd en direct na ons afstuderen werden we ook ‘zakenpartners’. Tegenwoordig trainen, coachen en adviseren we hoogopgeleide professionals, onder andere op onze favoriete plek in Toscane. Toen we daar waren, begin deze maand, heb ik ongelooflijk veel geluk in mijn werk ervaren. Wat gaaf dat we zulk leuk werk hebben en dat we daar zulke bijzonder goede resultaten mee behalen! De deelnemers verlieten ons vol enthousiasme en vooral veel energie, kennis en inzicht om het thuis waar te gaan maken.

Marit en ik hebben geen geheim. We doen ‘gewoon’ waar ons hart sneller van gaat kloppen, zien mogelijkheden en investeren veel in onze persoonlijke ontwikkeling. Maar er is een ding dat je nodig hebt als je wilt gaan voor wat je echt wilt en dat is… lef.

Leven is meervoud van lef. ~ Loesje <- Tweet dit

Lef om fouten te maken, lef om veilige situaties te verlaten en lef om je eigen-wijze weg te gaan.

Lef betekent niet dat je geen angsten kent. Lef betekent dat je je angsten onder ogen ziet en ze er gewoon laat zijn terwijl je wel je koers uitzet en blijft volgen. <- Tweet dit

Als jij je doelen wilt bereiken heb je veel baat bij de leven-is-meervoud-van-lef-instelling. <- Tweet dit

Je kunt daar nu mee beginnen. Alles wat je nodig hebt is een kwartier van je tijd en een beetje lef. 😉

Kies een doel waarvan je weet dat twijfels, zorgen of angst je tegenhouden het te bereiken.

Misschien wil je wel voor jezelf beginnen, een wereldreis maken, in Azië gaan wonen of een cursus interieurdesign volgen.

Bedenk welke zorgen of angsten je hebt ten aanzien van het doel.

Iedereen kent het wel: het kost geld, het is crisis, blijft mijn partner dan wel bij me, wat zullen ze van me denken, anderen kunnen het beter, etc.

Sta stil bij deze zorgen of angsten. Hoe voelt dat in je lichaam? Voel je verkramping, hartkloppingen, steken in je buik, een dichtgesnoerde keel? Geef dit gevoel de ruimte, zonder de angstgedachten groter te maken. Blijf gewoon stilstaan bij de fysieke gewaarwordingen en laat ze volledig toe.

Juist het wegdrukken van deze gevoelens kost je de meeste narigheid. Gevoelens, zowel lichamelijk als emotioneel zijn er niet voor niks. Wat onder het tapijt wordt geduwd gaat alsnog rotten.

Neem nu ook een moment om te voelen waarom je het doel wilt bereiken: hoe zou je je voelen als je het bereikt? Voel je de vervulling, de vreugde, misschien zelfs opwinding?

Je geest zal nu onrustig worden. We zijn niet gewend ons te richten op vervulling. Hoe vaker je dit doet, hoe makkelijker het gaat.

Vervolgens ga je over tot actie. Neem een eerste stap. Doe iets waarvan je weet dat het je kansen je doel te bereiken vergroot maar waar je ook tegen opziet.

Zie hiervoor ook mijn blog ‘5 stappen om je doelen te bereiken’.

Als je dit vaker doet, ga je steeds eerder spanning herkennen en erkennen. Want, laten we wel wezen, het is ook eng en er zijn ook risico’s. Dat onderken je voor jezelf. Door vervolgens naast deze gevoelens ook te focussen op het fijne gevoel waar je het voor doet, kun je het aan, heb je energie en ondersteun je je leven-is-meervoud-van-lef-instelling.

Deze stappen leveren je op dat alles wat er in je opborrelt er gewoon kan zijn, ook als het in eerste instantie ongemakkelijk voelt. Je bent en blijft in contact met je gevoelens en je bent bovenal vrij om te doen wat je wilt.

Er is niks dat je tegenhoudt om te gaan voor de resultaten die jij voor ogen hebt. <- Tweet dit

Ik hoor graag van je hoe dit gaat. Laat me wat horen via de mail of hieronder door middel van een reactie.

En vind je dit een waardevol artikel? Help me dan door het te delen (bijv via Twitter, Facebook, email) met mensen van wie je denkt dat ze het interessant vinden.

Extra: “Change is hell. Yet not to change, to stay on the path of slow death, is also hell. The difference is that the hell of deep change is the hero’s journey. The journey puts us on a path of exhilaration, growth, and progress.” Robert Quin (mijn verslag van de lezing waarin ik deze quote hoorde, vind je hier).

Wil je op de hoogte blijven?