Wil je op de hoogte blijven?

Het geheim van succes

Afgelopen week bracht ik een paar dagen met een vriendin door aan de Spaanse kust. Veel zon, tapas en goede gesprekken. Ik voelde me ontspannen en genoot enorm. Een heel succesvol tripje. Nu ik weer thuis ben wil ik het ontspannen gevoel natuurlijk lang laten duren. Een herkenbaar doel misschien: de goede vakantiegevoelens ‘meenemen’ naar huis?

Dit blog gaat over het geheim van succes. Maar wat is de definitie van succes? Voor mij gaat het over het ervaren van meer plezier, geluk en flow in het leven. Sommige dingen leiden tot een toename, andere tot een vermindering. Zo kun je een dag met vrienden in de zon zitten aan zee en er toch moe en futloos van thuiskomen. De volgende dag zit je in de regen op de fiets en voel je je heerlijk en vol energie. Welke dag was het grootste succes?

In mijn blog de 5 stappen naar meer succes ga je je in stap 3 voorstellen hoe het voelt om je doel te bereiken. Daardoor begrijp je waarom het gekozen doel belangrijk voor je is. Je wilt bijvoorbeeld promotie om meer geld te verdienen. Het ‘waarom’ dat daaraan is verbonden is misschien dat je dan meer kunt reizen en dat wil je omdat je meer avontuur in je leven verlangt. Daarvoor hoef je niet perse meer geld te verdienen. Het gevoel van avontuur is niet afhankelijk van een dure reis.

Het maakt niet uit hoe realistisch je doel is of hoe ver weg het nog is. Als je in staat bent de vervulling helemaal te voelen en er volledig te laten zijn, heb je de belangrijkste stap gezet in de richting van succes.

Het geheim van succes is het volledig toelaten van het gevoel van vervulling, al voor je je doel hebt bereikt. Hoe voel je je als je dat hebt wat je zo begeert?

Om de werking hiervan te ervaren zou je nu één van je doelen kunnen kiezen om mee te oefenen. Neem een paar minuten om je voor te stellen dat je je doel bereikt. Je hebt die opdracht binnengehaald, het project afgerond, die nieuwe goedbetaalde baan is van jou. Neem er echt even de tijd voor, kijk of je het wat groter kan maken, het nog meer ruimte kunt geven. Als er iets anders opkomt, laat je dat er even zijn om daarna je focus terug te brengen naar de vervulling van je verlangen.

Je stelt jezelf hiermee de vraag: wat levert het bereiken van mijn doel mij op? Wat voor verlangen is er dan vervuld? Focus niet op hoe hard je dat nodig hebt, hoe moeilijk het zal zijn het te bereiken of hoe erg het zou zijn als je het niet bereikt. Dat zijn valkuilen waar je makkelijk in terecht komt, wees je ervan gewaar. Focus je daarna weer op hoe het zou voelen als je je doel bereikt. Geef dat gevoel volledig de ruimte. Vanuit deze energie voel je je al direct een stuk rijker EN kun je bergen verzetten.

Je kunt dan bepalen:

Of je doel eigenlijk (nog) wel klopt. Om vrijheid te ervaren hoef je misschien niet perse die dure reis te maken maar wil je liever thuis blijven zonder afspraken. Zorgt dat hogere salaris ervoor dat je je beter voelt of gaat het eigenlijk over het gevoel gewaardeerd te worden en wat is daarvoor nodig?

Waarom je de dingen doet die je doet. Om een doel te bereiken ga je meestal ook door lastige perioden, je moet durven falen, er gaat een keer iets mis. Om daar doorheen te komen heb je contact nodig met het waarom van je doel. Waar doe je het allemaal voor?

Je zult je minder afhankelijk voelen van de omstandigheden. Dat waar je het voor doet, zit in jezelf: de energie, de flow. Dan zie je kansen als ze zich aandienen. Je handelt vanuit vertrouwen en in contact met jezelf.

En zeker zo belangrijk:
Vanuit het gevoel van vervulling zul je meer kansen en mogelijkheden aantrekken. Stel je maar eens voor hoe iemand overkomt die weet waar hij het voor doet of iemand die kan ontspannen in haar verlangen. Ken je mensen die vertrouwen hebben in de uitkomst, wat die ook zal zijn? Dat zijn de mensen die succes hebben. Zo iemand is volledig in staat te ontvangen. En daar gaat het om bij het ervaren van geluk.

Laat me weten hoe het gegaan is. Merk je veranderingen op als je op deze wijze met je doelen omgaat? Loop je ergens in vast? Ik hoor het graag.

Meer tips ontvangen? Schrijf je hier in dan houd ik je op de hoogte van de nieuwe blogs.

Wil je op de hoogte blijven?