Wil je op de hoogte blijven?

Artikel masterclass Leiderschap door Manfred van Doorn

Voor Een Leven Lang Leren Academie schreef ik een verslag van de boeiende masterclass Leiderschap in twee dagen door Manfred van Doorn.

Wat zou de ELLLA masterclass Leiderschap in twee dagen met Manfred van Doorn ons brengen? In de uitnodiging lezen we dat we inzicht krijgen volgens een narratief perspectief op leiderschap. Manfred van Doorn ontwikkelde het Double Healix model. Dit model is gebaseerd op De Reis van de Held van Joseph Campbell dat bestaat uit twaalf fasen die het universele, eeuwenoude verhaal van de menselijke ontwikkeling omvatten. Voor een leider geeft het inzicht in de universele cyclus van transformatie, de uitdaging waar ieder mens voor staat die iets wil bereiken vanuit het hart. Het geeft houvast, inzicht en troost voor de eigen reis. De healix kent, naast de twaalf fasen, zeven niveaus van menselijke ontwikkeling en leiderschap. Tijdens de masterclass maken we gezamenlijk de reis aan de hand van vele filmbeelden, ervaren we hoe ingewikkeld de Double Healix is (Van Doorn: “Ik zit er al jaren in vast, een beetje compassie alstublieft”) en zien we dat elke crisis, hoe pijnlijk of gruwelijk ook, een mooi verhaal in zich heeft waarvan veel te leren is. Lees hier het hele artikel.

Wil je op de hoogte blijven?